Részeg, kötekedő utas miatt visszafordult Budapestre a Wizz Air londoni járata

2019. március 17., 14:36

Szerző:

Köpködött, hörgött és az utastársait sértegette az a láthatóan férfi, aki miatt vasárnap reggel vissza kellett fordulnia a Wizz Air Budapestről Londonba tartó vasárnap reggel hatkor induló járatának – írja egy olvasójára hivatkozva az Index. A portál kérdésére a légitársaság megerősítette az információt, azt írva,  egy utas „rendbontóan és erőszakosan” viselkedett a többi utassal és az utaskísérőkkel szemben.

Visszatérés után a férfit őrizetbe vették, az Indexnek egy másik olvasó pedig azt írta, a repülőgép a magyar fővárosban gyorsan tankolt egyet, aztán újra elindult a Liszt Ferencről Luton felé, ahova másfél órát késve érkezett meg. Eszerint az olvasó szerint a férfi inkább részeg volt és kötekedő, mint agresszív és verekedő, a rendőrség viszont gyors és hatékony volt.

„A Wizz Air elnézést kér a késés okozta kellemetlenségért, de utasaink és személyzetünk biztonsága a legfontosabb légitársaságunk számára, és zéró toleranciával kezeljük az ellenük irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik” – írta az incidensről a légitársaság.