Nem lép fel a Kárpátia a Kurultajon, kevesebb kipcsak vértestvér lesz a hun-türk tudatú népek seregszemléjén

2020. július 31., 19:00

Szerző:

Az idén a kormány által kihirdetett járványügyi védekezés értelmében szigorú biztonsági és egészségügyi szabályok alkalmazása mellett rendezi meg a nagyszabású szabadtéri hagyományőrző ünnepet, a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlést a Magyar-Turán Alapítvány, augusztus 21-23–án Bugacon – tudatták a szervezők.

„A hatályos járványügyi intézkedések alapján a hagyományőrző ünnep néhány részprogramját törölni kénytelenek a szervezők. Ezért az ünnepségen nem lesz 500 főt meghaladó koncert, illetve egyéb esemény, amelyre a zenés–táncos rendezvényekre vonatkozó szabályozások a hatályosak.

Mindezek értelmében elmarad az augusztus 22. (szombat) estére meghirdetett Kárpátia koncert, valamint elmaradnak az esti és éjszakai táncházak is.

A Kurultaj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is. Az idei sajnálatos járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámúak lesznek és csak olyan országokból érkeznek, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás (zöld zóna) vagy pedig 2 negatív Covid-teszttel rendelkeznek, ezáltal semmilyen fertőzésveszélyt nem okoz a jelenlétük" – írták.

Fotó: Kurultáj

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani a koronavírus-veszély miatt.

Ami a Kárpátiát illeti, a nemzeti zenekar legutóbb azzal hívta fel magára a közfigyelmet, hogy a honvédség felkérésére megírta a tatai páncélosok indulóját. Már csak azért is, mert egyszerűen rajong a katonaságért.

A zenei ínyencek számára itt a kompozíció:

(A 444 nyomán.)

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.