A hazafias nevelés jegyében Budapest XVII. kerületében tantárgy lett a lovas kultúra

2019. szeptember 24., 09:43

Szerző:

Miután a hazaszeretet, a hazafias nevelés kívánalma az oktatáspolitikában is megjelent, az utóbbi években egyre népszerűbbé váló lovas sportok jelenlétére is érezhető igény van a közoktatásban.

A XVII. kerületi diákok már fel is vehetik a lovas kultúrát is az órarendjükbe, így a lovaglás, valamint a lovas kultúra elsajátítása mellett arra is lehetőségük van, hogy a lovas hagyományaink prizmáján keresztül nyerjenek bepillantást a magyar irodalomba és történelembe, ezáltal a nemzeti kultúránkkal is mélyebben megismerkedhetnek – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Dunai Mónika, Budapest XVII. kerülete, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője.

Fotó: Kurultáj

Egyelőre mintaprogram keretében tanulhatja a tárgyat a Czimra Gyula Általános Iskolába járó gyermekek egy teljes évfolyama, az óráknak a Rákosmentén működő Monte Vigo lovarda és szabadidőközpont ad helyet. A képzést támogatja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a sportért felelős államtitkárságtól is sok segítséget kapnak a programban részt vevő kerületi gyermekek és családok.

A kezdeményezők célja, hogy a mintaprogram kiterjedjen Budapest egészére és vidékre is, és hogy minél több kisiskolásnak legyen lehetősége ingyenesen megismerkedni a méltán híres magyar lovas kultúrával.