Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Prostituált miatt vertek agyon egy férfit Józsefvárosban

2019. december 3. 11:48

Egy 25 éves kanadai turista két évvel ezelőtt agyonvert egy görög turistát egy józsefvárosi hostelben. Legutóbbi tárgyalási fordulójára az áldozat hozzátartozói is eljöttek – derül ki a Bors cikkéből.

A két férfi között egy prostituált miatt tört ki vita és fajult el 2017. június 3-án. A későbbi áldozat egy prostituálttal veszekedett a szolgáltatásokon, a kanadai pedig ebbe avatkozott be, rátörve a párra az ajtót. Brutális verekedés lett a vége, a kanadai az épület előtt a földre vitte és úgy rúgta, taposta a görögöt, hogy hogy az belehalt a sérüléseibe.

Eredetileg úgy volt, hogy a kanadait – aki a párjával utazgatottt Európában – csak halált okozó testi sértéssel gyanúsítják meg, amely miatt az ügyészségi ajánlat szerint megúszta volna három és fél évvel, de ez később emberölésre változott. Nyomkövetőt kapott a lábára, a Borsnak pedig a védője azt mondta, hogy az áldozat családja megjelent a legutóbbi tárgyaláson. Közlése szerint a hozzátartozókat nagyon megviselték a történtek. „A VIII. kerületben álló hostel kínai tulajdonban állt, a vádlott kanadai, az áldozat görög, a szemtanúk japánok, németek és hollandok. Az ügy egyetlen magyar résztvevője az a prostituált, aki miatt valójában kialakult a végzetesnek bizonyuló balhé” – írja a bulvárlap.