Megszökött otthonról, hetekig csámborgott a Pilisben Cékla, a dömösi ormányos medve

2019. november 8., 10:54

Szerző:

Céklának, a hároméves ormányos medvének mindene megvolt Dömösön Márton András vadállatmentőnél, pár hete azonban úgy döntött, csavarog egyet Dömös környékén a pilisi hegyekben.

„Cékla kálváriája azzal kezdődött, amikor valaki a kerítésen át benyúlva a kifutója oldalfalát megrongálta. Így az ormányos macink megszökött" – mondta a Blikknek Cékla gazdája, Márton András.

Ez nem pont Cékla, de ő is pont így néz ki, amikor egy faágon megy felfele
Fotó: medveotthon.hu

Október elején, amikor az állatka világgá ment, a lombos fákon el tudott bújni, s még bőven talált magának enni lepotyogott gyümölcsöt, így akkoriban hiába volt, hogy harmincan is keresték, esély sem volt arra, hogy rábukkanjanak. De most, hogy a lombkorona és a termés eltűnt, rákapott az erdei turistautakon a kukázásra, turistákhoz sündörgött, kaját koldult. Ők pedig örömmel kínálták szendviccsel, volt, aki kekszet, kolbászt adott neki.

Többször látták, de mire a helyszínre értek, mindig bottal üthették Cékla  nyomát. Végül a Holdvilág-ároknál találták meg és fogták be a lefogyott állatot – mesélte a vadállatmentő.

 

 

13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.

10:13

Az elhízás világszintű probléma: a Föld lakosságának 51 százaléka, vagyis több mint négymilliárd ember küzd túlsúllyal, ami nagyrészt az egészségtelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak és a rossz minőségű ételeknek köszönhető.

2024. április 23., 06:59

Alvászavarról akkor beszélünk, ha valaki lámpaoltás után félórával még nem alszik, ill. a probléma egy hónapon túl is fennáll. Az alváshiánynak komoly szervi – és pszichológiai következményei is lehetnek, ezeket csak akkor lehet hatásosan kezelni, ha szorongás áll a problémák hátterében.