Pezsgőtabletták feloldódásának hangját rögzítette lemezre egy svéd művész

2019. március 26. 13:47 - szerző: MTI

Fájdalomcsillapító hatású pezsgőtabletták feloldódásának hangját rögzítette hanglemezre egy svéd művész, aki egy hathónapos kreatív kísérlet keretében kutatta a tökéletes sistergő hangot.

Alexander Höglund a világ különböző tájairól rendelt pirulákat és tesztelte le őket, míg végül egy német fájdalomcsillapítót nevezett meg győztesként.

– Azzal kezdtem, hogy meghallgattam egy sor pezsgőtabletta feloldódását és kiválasztottam közülük azt a tízet, amelyről úgy gondoltam, hogy a legjobb és a legviccesebb a hangzása – idézte fel a férfi.

Hozzátette, különböző típusú poharakkal, eltérő vízmennyiségekkel és más-más hangrögzítési környezettel kellett kísérleteznie, hogy megtalálja a legjobb feltételeket ennek a kis hangnak a rögzítéséhez.

Höglund szerint a pezsgőtabletták sistergése tökéletesen illik a régi stílusú hanglemezekhez. A kísérlet nyomán született Substance című alkotást rögzítő hanglemezen vicces és szomorú hangok keverednek egymással.

– Számomra van valami humoros és nagyon megszokott az épp feloldódó Treo vagy Alvedon hangjában, de valami nagyon komoly is fellelhető ebben a hangban – jegyezte meg a művész. – Ha valaki például krónikus betegségtől vagy valami egyébtől szenved, akkor számára teljesen más jelentéssel bírhat ez a hang – fűzte hozzá Höglund.