Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Borzalmas fájdalmai vannak Pécsi Ildikónak, egyedül már felállni se tud

2020. március 2. 11:09 - szerző: 168 Óra

Érzelmileg felkavaró volt a Magyar Filmakadémia második Életműdíj-gálája, s minden jelenlévőt meghatott Pécsi Ildikó jelenléte – írja a Blikk.

„Bocsánat, amiért úgy néz ki, mintha már nem tudnék járni, de már nem tudok járni – panaszolta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, aki végül a Pesti Vigadó dísztermének nézőterén vette át a filmszakma rangos kitüntetését, mert a színpad lépcsőjére nem tudott fellépni.

Az 1962-es Aranyember sztárja a fia, Szűcs Csaba karját szorítva, keservesen cammogva érkezett a gálára és mosolyában is fájdalom bujkált.

„Pécsi Ildikó maga az élet!" – hangsúlyozta laudációjában Szinetár Miklós, aki a Színművészeti Főiskolán a tanára volt.

„Egyidejűleg érzek fájdalmat és boldogságot, s miközben ezeket a régi filmkockákat vetítették, arra gondoltam, az egész eddigi életem is ilyen volt – foglalta össze Pécsi, és felsóhajtott. – Most rettenetes fájdalmaim vannak. Egyedül felállni már nem tudok, és ha nem fogok valakit, akkor felborulok, de örömmel jöttem ide, mert hatalmas boldogság, hogy a szakmától ilyen szép ajándékot kaptam" – összegzett Pécsi Ildikó.