Pataky Attila már 65 ezer éves, időnként elfelejti a dalai szövegét, de olyankor a közönség kisegíti

2020. február 22., 10:33

Szerző:

Március 7-én hatalmas koncertret ad az Edda az Arénában, megünnepelve a 46 éve indult zenekart, amelynek első nagylemeze négy évtizede jelent meg.

Pataky Attila a Borsnak elárulta: több hónapon keresztül készültek a nagy fellépésre, de szerencsére a banda elég profi, nagy rutinra tettünk szert az elmúlt évtizedekben, úgyhogy mindenki pontosan tudja, hogy mit kell tennie.

Az énekes elmondta azt is, hogy 230 daluk van, és mind egyformán a szívükhöz nőtt, ebből százötvenet tud fejből, a többit mindig átolvassa, meghallgatja.

„Mondhatni, még én is ismerkedem a saját gyere­keimmel. Persze van, hogy néha egyiküket-másikukat idegennek érzem, és elfelejtem a szövegét. Olyankor a közönség elé tolom a mikrofont, hogy énekelje tovább. Náluk jobban úgysem tudja senki" – vallotta be Pataky, aki szerint ő valójában 65 ezer éves, a párja meg 40 ezer.

 

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.