Pál Ferenc atya befejezi kedd esti előadássorozatát

2018. április 4. 14:20 - szerző: 168 Óra

Pál Ferenc tegnap este előadása végén bejelentette, hogy befejezi a kedd esti előadás-sorozatát, elfáradt. A hatalmas népszerűségnek örvendő katolikus pap kedd esténként tartott másfél órás előadásokat a SZIE Budai Campusán. Hallgatóságát váratlanul érte a bejelentés – írja a Magyar Nemzet.

A pap és mentálhigiénés szakember 2018 decemberével fejezi be az előadásokat, a nyári szünet után mér tart tizenkét előadást. 

– Ez egyfajta, nem is tudom, ilyen összefoglalás vagy jutalomjáték vagy valami ilyesmi lesz. És pont van annyi ilyen előadás, hogy az majd befejeződik december végére. És utána nagykorúnak nyilvánítom magunkat – mondta az atya, aki ezzel arra is utalt, hogy éppen 18 éve kezdte el a sorozatot.

Elfáradt, befejezi a kedd esti előadásokat
Fotó: Facebook

Az 51 éves Pál Ferenc döntését azzal indokolja, hogy elfáradt. Amikor elkezdte a keddeket, egy felnőtt és egy ifjúsági hittanórája, négy 45 perces iskolai órája volt a keddi előadásokon túl hetente. Most viszont évente 230-240 különböző előadást tart.

– És hát ezt nem bírom már jól csinálni. Egyszerűen nem tudom jól csinálni. Az lett a benyomásom, és most már több éve küzdök ezzel, hogy ez már nem olyan jó. És ez teljesen ellentmond az énképemnek. Utálok valamit nem jól csinálni – vallja be az atya.

Megnyugtatta a hallgatóságát, hogy azért nincs mindennek vége, például a YouTube-on közzé akarják tenni közösségével az előadások felvételeit.