Oszvald Marikáék felborultak a Szaharában, aztán majdnem elütötte őket egy teve

2020. február 8., 12:58

Szerző:

Éppen a Nyugat-Szaharában száguldott, amikor a Ripostnak sikerült elérnie telefonon az operettcsillagot.

Oszvald Marika egyebek között elmesélte a lapnak, hogy egy helyi kisfiúnak – korábbi tervének megfelelően – golyóstollat ajándékozott.

„Ki gondolná, hogy ezen a vidéken még egy tollnak is örülnek az emberek?! Az út szélén állt egy négy év körüli fiúcska, aki a tőlem kapott tollal rohant az anyukájához, és

már vagy 100 méterre elhagytuk, de még mindig kiabálta, hogy köszönöm"

– elevenítette fel. 

Egy balesetről és egy különös találkozásról is beszámolt az utazó:

„Mindenkinek van valami baj az autójával: vagy a sebességváltó romlik el, vagy az alapjárat. A mi autónk beleragadt a sárba, majd az oldalára borult és az ablakon kellett kimásznom.

Tegnap meg, majdnem elénk jött egy teve.

Legalább 80-nal haladtunk, amikor a semmiből belépett ez az óriási állat. Szerencsére le tudtunk fékezni, de itt nagyon kell vigyázni, mert mindenféle állatok mászkálnak az úton: kecskék, birkák, amiket terelnek a juhászok” – sorolta hihetetlen kalandjait Oszvald Marika.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.