304 kilós gigatököt mutatott be Martonvásáron a gagyi Zsolt

2020. október 16., 10:18

Szerző:

Tizenegy óriástököt neveztek be a martonvásári a Brunszvik kastély parkjában megrendezett Országos Óriástök Mérő Versenyre.

A főszervező Keszler László, az ötszörös magyar tökkirály ezúttal csak egy kiállítási darabbal szerepelt, a megmérettetéstől a fair play szabályai okán távol maradt.

A tökök súlymérése főként az első és második helyezett számára vált izgalmassá, ugyanis a tápiószentmártoni Kókai Tibor 301,2 kg-os Melcsi nevű töke csupán 3 kilogrammal maradt el Brindzár Zsolt alsógagyi kertjében növekedett Törpillájától, a verseny 304,2 kg-os győztesétől. A harmadik helyen Nagydobos község Dönci nevű óriása végzett 248,2 kg-mal, Filep László neveltetésében.

Fotó: Facebook/Brindzár Zsolt

Az Ifjúsági győztes címet a 12 éves Dávid Zalán érdemelte ki a 245,2 kg-os Heró nevű tökével – írta a hvg.hu.

 

 

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.