Orbán Viktor olyan, mint egy zs-kategóriás Steven Seagal film harmadik számú gazembere

2018. április 9. 13:21 - szerző: 168 Óra

Az HBO Last Week Tonight című műsorában vasárnap este John Oliver humorista Orbán Viktort figurázta ki. Jobboldali populista miniszterelnökként mutatta be, akit nyugodtan lehet diktátornak hívni, és aki olyan, mint egy harmadrangú Steven Seagal film harmadik számú gazembere. A felvételt a comment:com szúrta ki.

A Last Week Tonight egy olyan népszerű műsor, ami közéleti témákat dolgoz fel humorosan. Vasárnap esti műsorában a magyarországi választások és Orbán volt a téma. Oliver szerint Magyarország egyre inkább Orbán Viktort jelenti. A magyar miniszterelnököt mélyen migráns-ellenes, rémesen kellemetlen vezetőként írta le, akit nyugodtan lehet diktátornak szólítani. Erre pedig volt is példa, ekkor lejátszotta azt a 2015-ös felvételt, amin Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke diktátornak hívta, majd felpofozta Orbánt.

Ezután azzal szemléltette, hogy milyen nagy bajban van Magyarország, ha még a Jobbik, egy holokauszttagadó, antiszemita, korábban szélsőjobbos párt is hajlandó a baloldallal összeállni.

Értetlenkedett még azon, hogyan lehetséges, hogy közpénzekből finanszírozott kamupártok is indulhattak a választáson. A magyar részt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt csirkejelmezes képviselőjével zárta, aki a köztévében kampánybeszéd helyett öt percen keresztül csak kotkodácsolt. A humorista ezen nagyon jól szórakozott, de azért azt is megemlítette, hogy a köztévé régóta nem engedett be ellenzéki politikusokat.