Orbán Viktor keresztapa lett, és mielőbbi személyes találkozót remél

2018. október 22., 16:07

Szerző:

A miniszterelnök hétfő délben a Facebook-posztban repítette világgá, hogy a Csülök névre szavaztak a legtöbben, így az ő javaslata szerint Rejtő Jenő hősének a nevét viselje az az indiai orrszarvú, amely szeptember 26-án született a nyíregyházi állatkertben. 

„Hahó Fészbukosok!

Lezárult hát a szavazás, köszönöm, hogy ennyien részt vettetek benne. Elsöprő többséggel a Csülök név győzött. Keresztapaként azt fogom tehát javasolni a nyíregyházi állatkertnek, hogy az általam örökbefogadott kis rinocérosz Rejtő Jenő egyik hőse után a Csülök nevet kapja.

Kedves Csülök, remélem, mihamarabb személyesen is találkozunk. Viszlát Nyíregyházán!”

– hangzik Orbán Viktor üzenete. 

 

Az indiai orrszarvú veszélyeztetett páratlanujjú patás, 2015-ös becslések szerint 3555 példánya kóborolhatott Indiában és Nepálban. Nyíregyházán szeptember 26-án született az a bikaborjú, amelyet a miniszterelnök fogadott örökbe, és amely most a Csülök nevet kapja. Ez az első eset, hogy Magyarországon sikerült indiai orrszarvút szaporítani, A bikaborjú természetes fogantatással, anyja tizenhat hónapnyi vemhessége után jött világra.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.