Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Egy ideje már Cilinek szólítom az országos tisztifőorvost – mondja Gál Kristóf

2020. június 20. 16:44 - szerző: 168 Óra

Hosszú interjút közölt a Szeretlek Magyarország az ORFK szóvivőjével. Gál Kristóf hosszasan beszélt munkájáról és az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatói által jelentett ismertségről. Mint mondta, bevásárláskor elkezdek utána fordulni.

„A napokban például ebédelni mentem két kollégámmal, a huszonéves pultoslány épp szedte volna nekem a szelet húst, aztán felpillantott, észrevett, és keresett egy nagyobbat. Mondtam, hogy ezt ne csinálja, mert nagyon kellemetlen, de ragaszkodott hozzá. Nyilván, ha nem is a tájékoztatókról, de mondjuk egy interneten terjedő mémről neki is ismerős volt az arcom.”

– fogalmazott a szóvivő.

Természetesen beszélt azokról a mémekről is, amelyek elterjedtek róla a közösségi médiában.

Ugyan akadt néhány rosszabb indulatú, de a többségük nem volt bántó, maximum görbe tükröt nyújtott nekik. "A legújabb alapanyag pedig az a fotó volt, amiben összeölelkeztem Müller Cecíliával."

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: egy új fertőzöttet regisztráltak
Fotó: Balogh Zoltán

„Megszerettük egymást tisztifőorvos asszonnyal, azzal sem árulok el nagy titkot, hogy egy ideje már Cilinek szólítom és tegeződünk. Amikor vége lett az adásnak és elaludtak a piros lámpák a kamerán, valahogy adta magát ez a gesztus. Csak az ölelés után vettem észre, hogy még ott a fotós, akkor már sejtettem, hogy valószínűleg meg lett örökítve a pillanat. Persze magas labda volt a mémgyártóknak, hogy a sorozat végén összejön a két főszereplő, készült is számos verzió belőle –

szerintem ez nagyon vicces, és valószínűleg Cili is jót nevetett rajta.”

– fogalmazott Gál Kristóf.

Ugyanakkor nem zárja ki, hogy ezekből a helyzetekből végül tartós emberi kapcsolatok alakulnak ki.

„Egy rendőrségi szóvivő és az országos tisztifőorvos alapesetben nem nagyon találkozna egymással. De úgy alakult, hogy három hónapon keresztül egymás mellett álltunk, közben beleláttunk kicsit egymás életébe, és igazán jó viszony alakult ki köztünk.”

Gál Kristóf hozzátette, már meghívta a Teve utcába egy kávéra Müller Cecília, amelyet a tisztifőorvos örömmel elfogadott.