Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Jön az eső, vasárnapra és hétfőre kiadták az országos figyelmeztetést

2019. szeptember 7. 08:18 - szerző: 168 Óra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adott ki egy előrejelzést, amely szerint szombaton országszerte felhős lesz az ég,  a Dunántúlon többfelé, a Dunától keletre szórványosan eshet az eső. Erre a legkisebb esély a Tiszántúlon lehet. Az eső, zápor mellett kialakuló zivatarokra főleg a déli és középső megyék lakói számíthatnak, ott az északi, északkeleti, az Alföldön pedig a délkeleti szél élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18 fok között alakult, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24, a Tiszántúlon 25 és 30 fok között lesz.

Fotó: Pixabay

Felhők fogják borítani az eget vasárnap is, de napközben rövid időre a nap is kisüthet. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, zivatar, a A Dunántúlon az északnyugati, keleten a déli szél élénkül, néhol meg is erősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is jöhetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 26 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.  

Ami a hétfőt illeti, eleinte aznap is többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. többfelé várható zápor, zivatar, főként keleten, a déli, délkeleti szél nyugatira, északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 27 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra több megyére, vasárnapra és hétfőre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok.