A konzervek megvannak, már csak egy hálózsákot kell vennie, és indulhat is a Bamako ralira a kalandra éhes Oszvald Marika

2020. január 14., 14:08

Szerző:

16 nap múlva az ember próbáló Budapest-Bamako rali rajtjához áll Oszvald Marika.

A művésznő már a kötelező oltásokat is megkapta. Azoknak, akik Mali fővárosába, Bamakóba készülnek, nyolc injekciót kell kapniuk: sárgaláz, hepatitis A és B, tífusz, tetanusz, meningitis, diftéria és veszettség ellen is beoltják, malária ellen pedig gyógyszert kell szednie,

nehogy valami baj legyen.

– írja a Ripost.

„Ezen a héten megyek megvenni a hálózsákot, hogy legyen miben aludnom, ha a Szaharában kell táboroznom, hiszen benne van a pakliban, hogy senki sem fogad be minket, nem kapunk szállást. Az időjárás igen szélsőségesnek ígérkezik, meleg ruhával is készülni kell. Egyébként nem aggódom a szállás miatt, én még a kocsiban is elalszom” -ecsetelte a művésznő.

És hogy mit fog enni az embert próbáló 18 nap alatt? Nos, hősnőnk már erre is gondolt, listát írt, és alaposan bevásárolt alapvető élelmiszerekből, konzervekből.

„Szerencsére van a kocsiban hűtő, így az ivóvíz sem fog felforrni a sivatagi hőségben. Van olyan főzőm is, amit a szivargyújtóra kell rádugni, így akár lábosban is tudok majd főzni. Éhen nem halunk, az biztos” – közölte.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.