Női focista is játszik egy japán férficsapatban

2020. szeptember 10. 20:20 - szerző: 168 Óra/MTI - forrás: MTI

Nagaszato Juki, a 2011-ben világbajnok japán női labdarúgó-válogatott játékosa a Hayabusa Eleven férficsapatához igazolt.

Az olimpiai ezüstérmes csatárt az észak-amerikai élvonalban (NWSL) szereplő Chicago Red Stars adta kölcsön szülővárosa, Acugi férficsapatának, amely egy amatőr regionális bajnokságban játszik.

"Szeretném üzenni azoknak a lányoknak, akik fiúkkal is szoktak focizni, hogy hogy a nők is csatlakozhatnak férficsapathoz, és kihívást jelenthetnek nekik" - mondta csütörtökön a 33 éves Nagaszato.

A vb-ezüstéremmel is rendelkező futballista hozzátette, ő maga sem tudja, hogy fog teljesíteni a férfiak között, de mindent megtesz, hogy a lehető legjobban kamatoztassa a tapasztalatát.

"A teljesítményem és a kondícióm egyre jobb, ahogy egyre tapasztaltabb vagyok. Nagyon várom ezt a kihívást" - mondta a csatár. Nagaszato korábban német és angol profi klubokban szerepelt, mielőtt 2017-ben az Egyesült Államokba igazolt. A Chicago Red Stars bejelentése szerint a kölcsönadás a NWSL-előszezon jövő évi kezdetéig tart.

Nagaszato Juki bátyja, Nagaszato Genki is labdarúgó, ráadásul a Hayabusa Eleven együttesében csapattársak lesznek. Most felidézte, hogy a húga több mint egy évtizede azt mondta neki, arról álmodozik, hogy egyszer férficsapatban játszhasson, ezért segített neki mindezt megvalósítani.

(MTI)