Hazánk 3200 települése közül hol máshol rendezhetnék meg a Magyarország Étele szakácsverseny döntőjét, mint Felcsúton?
A nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek, amelyre január 5-ig lehet nevezni.
Minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három, a magyar trikolór színeit adó alapanyagot (piros paprika, túró, zöld színű zöldség vagy zöldfűszer). A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el - mondta el az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Asztalos István pénteken, Budapesten.
Hozzáfűzte, hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy most 4 helyett 3 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére a versenyételek elkészítésére.
Elvárás a nevezett ételekkel szemben, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetőek legyenek.
A nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1000 forint lehet.
A szakácsverseny helyszíne a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola lesz – jelentette az MTI.
Magyarország étele 2018-ban a hajdú-bihari röfögő lett, ami nem más, mint mangalicarolád, tárkonykrémmel töltött burgonyafánk, zöldborsó mousse-szal, tokaji vinaigrette-ben marinált karottával, répazselével, sáfrányos gyöngyhagymával és petrezselyemszósszal.