Hazánk 3200 települése közül hol máshol rendezhetnék meg a Magyarország Étele szakácsverseny döntőjét, mint Felcsúton?

2019. szeptember 20., 17:04

Szerző:

A nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek, amelyre január 5-ig lehet nevezni.

Minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három, a magyar trikolór színeit adó alapanyagot (piros paprika, túró, zöld színű zöldség vagy zöldfűszer). A kétfordulós versenyben az ételeket rangos szakmai zsűri bírálja el - mondta el az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, Asztalos István pénteken, Budapesten.

Képünk illusztráció
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Hozzáfűzte, hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy most 4 helyett 3 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére a versenyételek elkészítésére.

Elvárás a nevezett ételekkel szemben, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetőek legyenek.

A nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1000 forint lehet.

A szakácsverseny helyszíne a Felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola lesz – jelentette az MTI.

Magyarország étele 2018-ban a hajdú-bihari röfögő lett, ami nem más, mint mangalicarolád, tárkonykrémmel töltött burgonyafánk, zöldborsó mousse-szal, tokaji vinaigrette-ben marinált karottával, répazselével, sáfrányos gyöngyhagymával és petrezselyemszósszal.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.