Na, ezért ne tegye senki a mélyhűtőbe a vodkát
A Business Insider szakértőt faggatott a helyes vodkaivás mikéntjéről.
Az egyik neves márka alapítója, Francois Thibault elárulta, milyen hőfokra érdemes lehűteni az italt, hogy leginkább élvezni tudjuk a vodka ízét.
Elmondta: az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, hogy a mélyhűtőbe teszik az italt. Bár a vodka csak -27 °C-os hőmérséklet alatt fagy meg, ez azonban ronthat az ital minőségén.
Ha olcsó és gyenge minőségű italt vásároltunk, az alacsony hőmérséklet elrejti az agresszív, égető jegyeit, a prémium kategóriába tartozó vodkák esetében viszont nem szabadulnak fel az összetett aromák és ízek – összegzett Thibault.
A szakértő szerint a legmegfelelőbb a 0-4 °C-os hőmérséklet.
(Maszol nyomán)