Megvádolták egy kiskorú molesztálásával, öngyilkos lett a híres zenész

2019. április 2., 13:55

Szerző:

„Senkit ne hibáztassanak halálomért: öngyilkos leszek, önszántamból, teljes tudatomban, szabadon, és ez magánügy ”- írta Twitteren közzétett búcsúlevelében Armando Vega Gil, a mexikói Botellita de Jerez zenekar alapítója. A basszusgitáros, író és forgatókönyvíró azután vetett véget életének, hogy egy nő a Twitteren szexuális zaklatással vádolta meg. Állítása szerint még csak 13 éves volt, amikor molesztálták.

Fotó: Youtube

 

A #MeToo-kampány hatására a Twitteren több csoport is létrejött, amelyben áldozatok írnak az őket ért sérelmekről. Ezeknek a csoportoknak az egyikét #MeeTooMusicosMexicanos hashtaggel indították el. Ezen osztotta meg a nő a történetét anonim felhasználóként. Később sem azonosította magát, a bejegyzése azonban rohamosan terjedni kezdett. Néhány nap múlva a zenész úgy döntött, levelet ír, amelyben elmondja saját álláspontját. Ennek a levélnek már az elején leszögezi, soha nem követte el, amivel vádolják, írása nagy része pedig arról szól, hogy borzasztó méreteket öltött a nők elleni erőszak, ő pedig örül, hogy a nők kiállnak magukért, változást akarnak ebben „a rohadt világban”. „Sajnos, a hamis vádak miatt, bármit is teszek majd, elvesztem a munkáimat, a hitelességemnek annyi. Az életemet megállították, nincs kiút” – írta.

Állítása szerint borzasztóan sajnálta a fiát, amiért ezt tette vele, de úgy véli, az öngyilkosságával megkíméli attól a rágalomhadjárattól, ami következne. - Itt szeretném hangsúlyozni, hogy a halálom nem bűnösségem beismerése, sőt, egy nagy ártatlansági kiáltás. Szeretném tisztán hagyni az utat a fiam előtt, hogy ez ne szennyezze be az életét - írta a zenész.

Armando Vega Gil 64 éves volt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot.