Megmenekült Ödön, a bika a kényszervágástól, akit hiányzó fülszáma miatt akartak leölni

2019. november 13., 17:55

Szerző:

Az országos összefogás hatására visszavonták azt a tisztiorvosi határozatot, amely elrendelte a háziállatként tartott dömsödi bika, Ödön kényszervágását – számolt be róla a Blikk.

Fotó: ATV/Napló

Ahogy arról a 168 Óra is beszámolt, az állatot azt követően küldték halálsorra, hogy egy állatorvosi ellenőrzés során kiderült, hogy az állat nem rendelkezik fülszámmal, amit minden haszonállat kap a születése után, így kerülnek nyilvántartásba. Ödön viszont egy biogazdaságban nevelkedett, és mivel a gazdái saját kedvükre tartják, nem került nyilvántartásba, felnőtt állat pedig a jogszabályok szerint nem kaphat fülszámot.

A szarvasmarhák nyilvántartására a betegségek elleni küzdelem, illetve élelmiszerbiztonsági és nyomonkövetési okokból van szükség. Ödön az eljárás megindítása után megkapott minden szükséges oltást, illetve a vizsgált betegségekre is negatív volt.

Az állat egyik gazdája, Pintérné Rakszegi Zita nem részletezte, hogy pontosan milyen hatósági megoldásnak köszönhető, hogy kegyelmet kapott Ödön. Elmondta viszont, hogy a rájuk kirótt bírság visszavonását is szeretnék elérni, ezért megteszik a szükséges lépéseket.

14:36

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.