Meg vagyunk mentve, hamarosan a magyar boltokba kerül a gyógynövényes disznóhús

2019. február 14., 19:53

Szerző:

Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák  – közölte a cég az MTI-vel.

A 2020. november 30-ig megvalósuló fejlesztés eredményeként a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád, az úgynevezett  „Ciborum Vitae" jön létre. Négy húskészítmény termékcsoportban –marinírozott húsok, száraz áruk, hőkezelt „vörös áruk" és sonkafélék – használják a gyógynövény olajokat.   

A termékek tervezése során az egészségkárosodásban szenvedő valamint a tudatosan táplálkozó, egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot.

A 170 embert foglalkoztató cég mintegy hatvan százalékban belföldre értékesít. Az exportértékesítés főként Romániába, Szlovákiába, Lengyelországba, Csehországba és Németországba irányul.