Jó üzlet a medveles, a VIP-páholyokban színházi székből vagy ágyból figyelik meg a nagyvadakat a turisták Erdélyben

2019. július 22. 20:58 - szerző: 168 Óra

Szín János 2017 óta szervez medveleseket, jelenleg hármat is üzemeltet, Tusnádfürdőn, a Szent Anna-tónál és Torja közelében.

Ez utóbbi VIP-színvonalú, a látogatók színházi székből vagy akár az ágyból figyelhetik a nagyvadakat.

A leshelyek kapacitása lehetővé teszi, hogy akár buszos csoportokat is fogadjanak, de egyéni lest is tudnak szervezni olyan vendégeknek, akiknek a pénztárcája ezt megengedi. Csoportos lesnél az ár 30 euró/fő, amit azonban 

csak abban az esetben kell kifizetni, ha a medve tényleg megjelenik, illetve, ha a résztvevők elégedettek voltak a programmal. Ezidáig azonban nem volt rá példa, hogy valaki elégedetlenségre hivatkozva ne fizetett volna.

A medve visszales
Fotó: pexels.com

A leshelyeket Máté Bence, a világ egyik legismertebb és legsikeresebb természetfotósa tervezte, ezért azok fényképezésre maximálisan alkalmasak. A program két-két és fél órás, melynek során a résztvevőknek szakemberek mesélnek a medvéről, annak életmódjáról. A medvék megfigyelésére a napnyugta előtti időszak a legalkalmasabb, a március-október időszakban, az igazi szezon azonban a nyár dereka. Tavaly augusztusban 62 turista érkezett medvelesre – írja a Maszol.