Csőcsapdával elkapták M49-et, a kilenc hónapja randalírozó alpesi rémmedvét

2020. április 29., 21:45

Szerző:

Elfogták kedden Olaszország körözött medvéjét, ami tavaly júliusban szökött meg egy ketrecből, és kilenc hónapja randalírozott az észak-olaszországi Trentino megyében az után. A M49 kódnevű medvét legutóbb március elején észlelték, amikor a téli álmából felébredve

meglátogatott egy trentinói méhészetet.

Az erdészek most egy csőcsapda segítségével fogták el a 167 kilogrammos barnamedvét a Tione di Trento közeli hegyekben, majd egy állatgondozó központba szállították.

M49 megközelíti a csőcsapdát
Fotó: Youtube

A nagyjából négyéves ragadozó tavaly júliusban egy elektromos kerítéssel és fallal körülvett területről szökött meg és komoly károkat okozott a földműveseknek és állattenyésztőknek is. A téli álom leteltével pedig ismét több állatot széttépett az erdészek szerint jó állapotban lévő medve – írta az MTI.

Nekünk magyaroknak is volt egy elhúzódó medvekalandunk, pedig még egy normális hegyünk sincs: Róbert, a nőstény medve 2018 nyarán két hétig kóborolt Magyarországon, mire el tudták kapni. Már vagy 300 kilométert tett meg egy sor szakértővel és a Készenléti Rendőrséggel a myomában, mire Sándorfalvánál befogták. A 100 kilós állat a Szegedi Vadaspark medveházába került.