Valaki azt állítja, hogy medvét látott a Normafán, pedig erre nincs sok esély

2020. július 10., 20:15

Szerző:

Lakossági bejelentés érkezett a Pilisi Parkerdő Zrt-hez, hogy csütörtök este a Jánoshegyi és Tündérhegyi utak elágazásánál egy medvét és annak bocsát látták az erdőbe bemenni – közölte a hegyvidek.hu.

A Hegyvidéki Önkormányzat arra kért mindenkit, hogy a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény kezelésében lévő területen fokozott figyelemmel járjanak el, amíg a szakemberek ellenőrzik a bejelentés valóságtartalmát.

A Pilisi Parkerdő és Normafa Park szakemberei szerint kevés az esély arra, hogy a bejelentő valóban medvéket látott. Száz százalékig azonban ez nem zárható ki, ezért azt kérték, ha a kirándulók és a környéken lakók medve jelenlétére utaló jeleket látnak, jelentsék be a 06 20 499-1111 telefonszámon, vagy a bejelentes@normafapark.hu e-mail címen.

Július elején Nógrád megyében Bercelen találtak medvetalp-nyomokat, a település akkor figyelmeztetést adott ki.

Pár nappal később pedig két sportoló nő a petőfibányai temetőnél látott három medvét látott egy reggel. A község önkormányzata óvatosságra intette a helyieket, azt kérve, hogy ne próbálják lefényképezni az állatokat.

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.