Már semmi nem állhat az útjába: 45 évesen leérettségizett Dombi Tibor

2019. június 21., 11:59

Szerző:

A 35-szörös korábbi válogatott futballista azért vágott bele a tanulásba, hogy megkaphassa az UEFA A licences edzői képesítést, amelyhez szükséges az érettségi bizonyítvány is – írja a Blikk.

„Olyan lett az eredményem, mint a rádió kívánságműsora, kettőtől ötig – viccelődött megkönnyebbülve csütörtök dél körül a debreceniek legendás játékosa. „A pontos osztályzatokat még nem tudom, de az biztos, hogy a matek kettes lesz, és remélem, ötös is kerül majd a bizonyítványba" – tette hozzá Dombi Tibor.

Dombi Tibor
Fotó: Youtube

Már lassan harminc éve, hogy kitanulta a hentesszakmát, de most az újabb edzői képesítésért szüksége volt a középfokú végzettségre. Ehhez rengeteg munka kellett, kemény időszakon van túl. Ugyanis az edzői tanfolyamot is végezte a tanulással párhuzamosan, ráadásul a Debrecen U19-es csapatának másodedzője.

„A magyarból és a töriből a húsz-húsz tételből olyan 12-13-at tudtam jól, a többit szívesebben elkerültem volna, ami össze is jött. Szerencsém volt, történelemből Magyarország II. világháború előtti időszakát húztam, irodalomból pedig novellaelemzést. Egyik témát sem mondanám könnyűnek, de szerencsére tudtam róluk beszélni, nem jelentettek gondot" – árulta el a debreceni sportember.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.