Manson-gyilkosságok - Kiborult a várandósan meggyilkolt színésznő húga a készülő film miatt

2018. február 8. 15:12 - szerző: H.Sz.

2019-re, a gyilkosságsorozat ötvenedik évfordulójára több film is készül Roman Polanski feleségének, Sharon Tate-nek és társainak a haláláról. Egyik a szektavezér, Charles Manson életéről fog szólni – Quentin Tarantino rendezi –  egy másik, független film pedig Roman Polanski várandós feleségéről, akit a szektavezér követői várandósan – nyolc és fél hónapos terhesen – gyilkoltak meg.

Sharon Tate

Az utóbbi, az elmúlt hetekben forgatott filmben a romantikus vígjátékairól és egyszerű popdalairól ismert Hillary Duff alakítja Tate-et, a színésznő húga pedig enyhén szólva nincs elragadtatva az egésztől. – Nem érdekel, ki játssza a nővéremet. Ízléstelen az egész. Elképesztő, hogyan rohan mindenki, hogy előálljon egy filmmel ennek a borzalomnak az ötvenedik évfordulóján – dühöngött Debra Tate a People magazin kérdésére. A filmben ráadásul Sharonnak az az előérzete van, pár nappal a gyilkossá előtt, hogy meg fog halni. Sem én, sem valamelyik barátja nem emlékszik arra, hogy ezt mondta volna. Hatásvadász, hatásvadász, hatásvadász – bírálta a filmet.

A végzetes estéről azt lehet tudni, hogy a Manson család néven ismert szekta kifejezetten Polanski házát vette célba. Négy tag, Charles Watson, Susan Atkins, Linda Kasabian és Patricia Krenwinkle elvágta a telefonvezetéket, majd behatolt a házba, ahol a társaság már aludni készült. Polanski éppen Londonban forgatott, így ő nem volt ott, de nála vendégeskedő Jay Sebring, Abigail Folger, Wojciech Frykowski, Steven Parent és Tate viszont igen. Lövésekkel és késszúrásokkal végeztek velük. Távozásuk előtt Atkins a haldokló Tate vérével még felírta a bejárati ajtóra: „Disznó”. Polanski feleségét 16 késszúrással ölték meg.

Húga a People-nek adott interjúban azt is elárulta, semmiféle megkönnyebbülést nem hozott neki vagy családjának Manson tavalyi halála. A 83 éves sorozatgyilkos már negyvenöt éve ült a fegyházban amikor novemberben meghalt. Soha nem volt mintarab, állítólag rendszeresen leköpte az őröket és ideje nagy részét vudubabák gyártásával töltötte. Nagy népszerűségnek sem örvendett a többi rab között, így túlnyomórészt elkülönítve töltötte börtönéveit.