Magyarország két bombagóllal legyőzte Görögországot

2018. szeptember 11. 22:49 - szerző: 168 Óra/MTI

Sallai. Roland és Kleinheisler László első félidőben szerzett bombagóljával Magyarország válogatottja 2-1-re megverte Görögországot a Nemzetek Ligájában. Sallai a 13. percben talált be ballal egy szép támadás után, amire a 18. percben Kosztasz Manolasz még egyenlíteni tudott, Kleinheisler azonban a 42. percben 20 méterről, középről gyönyörűen bevágta, kialakítva a végeredményt. Mind a két magyar találat szép, látványos támadásból született.

A görögök a második félidőben végig nyomtak, de mindig sikerült kivágni a labdát. Gulácsi Péter a 71. és a 75. percben is bravúrral védett, a másik oldalon a 78. percben a görög kapusnak kellett hárítania Kleinheisler szép szabadrúgását.    

Sallai és Kleinheisler gólöröme az első magyar találat után
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Budapesten, a Groupama Arénában rendezett meccset zárt kapuk mögött tartották. Magyarország öt meccsen át tartó nyeretlensége szakadt meg a győzelemmel. Válogatottunk 1987 októbere után nyert újra tétmérkőzésen a görögök ellen, négy vereség és egy döntetlen után szeretve újra egy győzelmet.

Magyarország két idegenbeli meccsel folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában. Október 12-én a görög, három nappal később pedig az észt együttes vendége lesz.