Magyar hoki: új mez, új játékosok

Három játékostól - a dunaújvárosi Hegyi I. Ádámtól és Kiss Ákostól, valamint az újpesti Borbás Gergelytől - elköszönt Pat Cortina szövetségi kapitány, így 28 hokis folytatja a felkészülést az április 24-én kezdődő svájci világbajnokságra. A csapat - amely hétfőn és kedden legyőzte az olimpiai résztvevő, tavaly vb-nyolcadik norvégokat - szerdán pihen, majd a munka csütörtökön folytatódik, egyelőre a klubkötelezettség miatt távolmaradó Cortina nélkül. Az edzéseket a hét végéig a Diego Scandella-Énekes Lajos kettős vezeti. A keret hétfőn Münchenbe utazik táborba, ott már a kapitány is csatlakozik a válogatotthoz.

2009. április 8., 22:51

Szerdán bemutatták az április 24-én kezdődő világbajnokságon szereplő magyar jégkorong-válogatott hivatalos mezét.

A budapesti, Váci utcai Nike boltban tartott exkluzív bemutatón Kangyal Balázs csapatkapitány, Kovács Csaba és Benk András dedikálták az új mezt a közel száz érdeklődő és szurkoló számára.

Tavaly internetes pályázaton lehetett mezt tervezni a magyar csapatnak és az elkészült piros felső - zöld és fehér motívumokkal, címerrel, MAGYARORSZÁG felirattal - magán viseli a legtöbb szavazatot kapott pályamunka részleteit - írta az MTI.

A három játékos az új mezzel kapcsolatban - amellett, hogy dicsérték a ruha anyagát - nagyon örültek, hogy Hungary-ről Magyarországra változott rajta a felirat.

A szurkolói mez kiskereskedelmi forgalomba csak limitált darabszámban kerül, a sportszergyártó cég kiemelt üzleteiben (Budapest Váci utca, Debrecen, Eger, Pécs, Győr, Szeged) egy speciális promóció keretében juthat hozzá a hatszáz leggyorsabb lelkes hokirajongó.