Magalevit kapott Borbás Marcsi, aki Juhász László katonaszakács segítségével megsütötte egy muflon gerincét

2019. február 27., 16:51

Szerző:

Február közepén Parádon és környékén forgatott a népszerű televíziós sorozat, a Gasztroangyal stábja – írja a Heol.

Borbás Marcsiék egy helyi kisvendéglőben készítettek két, a környéken jellegzetes ételt, magalevit, illetve angyalkolbászt. Egy közeli vendégházban egy vargányából készült gombakrémlevest varázsoltak, majd az óvónőkkel összefogva egy remek szabados káposztát főztek.

Másnap a palóc tájházat keresték fel, ahol a tájegység legszebb tárgyi és viseleti örökségét tekintették meg, s Juhász László katonaszakács segítségével muflongerincet készítettek.

Ilyen muflont sütött meg lassú tűzön Borbás Mária:

Fotó: Wikipédia

És íme a gasztrokaland.hu vonatkozó receptje:

A megtisztított, megmosott muflongerincet füstölt szalonnával megtűzdeljük. Az így elkészített húst tepsibe tesszük, lassú tűzön pirosra sütjük. Sütés közben olvasztott zsírral többször meglocsoljuk. Tálalhatjuk melegen, barna mártással és zsírban pirított burgonyával vagy 2-3 kanál tejföllel nyakon öntve, tovább sütve, majd saját levében, zsemlegombóccal körítve, esetleg hidegen, felszeletelve