Éktelen nyávogásba kezdett, így mentette meg gazdája életét Muszulyka, a süket macska Miskolcon

2020. január 13., 12:00

Szerző:

Nagy Attila ma már nem élne, ha nincs mellette Muszulyka, a süket török angóra macska. A 35 éves férfi álmában szívinfarktust kapott, és amíg ő öntudatlanul feküdt, és nem tudott segítséget kérni, a feje mellett alvó kisállat felébresztette a párját, így időben kórházba került – írja a Ripost.

„Minden éjjel úgy alszunk, hogy Muszulyka a fejünkhöz gömbölyödik, a másik cicánk Susie pedig a lábunkhoz. Így volt ez azon az októberi éjjelen is, amikor én rosszul lettem. Azon az éjszakán úgy feküdtünk le, mint bármikor máskor. Álmomban aztán infarktust kaptam, és eszméletlenül feküdtem a párom, Marcsi mellett. Muszulyka ekkor a mellkasára ült, és éktelen nyávogásba kezdett, addig piszkálta, míg fel nem ébredt. „Ez volt a szerencse, az orvosok szerint az utolsó pillanatban hívta a mentőket”

– mesélte a lapnak a férfi.

2024. április 24., 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.