Ma műtik vesekővel Vajna Tímea macskáját, egy átlagos magyarnak 169 napot kell várnia a beavatkozásra

2018. szeptember 26., 09:26

Szerző:

Megbetegedett Vajna Tímea Chanel nevű macskája, műteni kell a veséjét – nyugtázta megrendülten az Instagramon közzétett hírt a 24.hu.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és kaszinómilliárdos felesége 14 órával ezelőtt kérte a követőit, hogy szorítsanak Chanelnek.

Korábban is volt már szó Chanel betegségéről.

„Nagyon fontos, h megfelelő tápot adjatok a cicáitoknak! Én az egyik legjobbat adom, de sajnos így is vesekő alakult ki nála.

Valószínűleg azért, mert a másik cica stresszeli.

Néha szeretik egymást, de a másik annyira domináns, h ő mindig a háttérbe szorul” – idézte fel Tímea egy korábbi bejegyzését a lap.  

Őszintén reméljük, hogy Chanelnek nem kellett annyit várnia a műtétre, mint egy átlagos magyarnak, legalábbis félve utánanéztünk, és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatbázisából az derült ki, hogy urológiai kisműtétre ma  átlagosan 169 napot – öt és fél hónapot – kell várni Magyarországon.

14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.