Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Állami támogatásból éheztette félholtra hucul csikóit a Szentendrei-szigeten egy lótartó

2019. július 16. 13:33 - szerző: 168 Óra

A Bottyán Equus állatmentőinek, köztük Tolnai Máriának már régen gyanús volt az a lótartó a Szentendrei-szigeten, akinek ez egyik csikója június közepén egy úton esett össze – írja  a Klubrádió.

Áldatlan állapotok uralkodtak nála. Többen tettek bejelentést, de a hatóságok, az önkormányzat semmit sem tudott, vagy akart tudni róla. Amíg Tolnai Máriáék kiértek, vasárnap estefelé, a helyi állatvédők tartották a frontot, megérkezett a rendőrség és egy állatorvos is. A gazdánál találtak még egy csikót, amelynek

annyi ereje sem volt már, hogy állni tudjon. Takarmány, víz nem volt előtte. Volt még ott vagy húsz állat, de a legszörnyűbb bőrben ez a két csikó volt.

Betegen, de már biztonságban
Fotó: Facebook/Bottyán Equus Hungária

A csikókkal senki nem törődött, végül csak később sikerült elszállítani azokat, amelyek túlélték a megpróbáltatásokat. A vérvétel eredménye szerint a kis patásokat hosszú időn át éheztették, a belső szerveik részben tönkrementek. 

A szóban forgó lótartó a földosztáskor nagy területet kapott, védett, illetve Natura 2000-es területen is legeltethet, miután őshonos fajtát, hucul lovakat tart. Ezért kap állami támogatást is, az elmúlt öt évben mintegy 70 millió forintot vett fel.