Levélben köszönte meg az intenzív osztály vezetője a hős budapesti trolibuszsofőrnek, hogy megmentette egy fiatal lány életét

2019. december 10., 20:04

Szerző:

Levélben nyilvánított köszönetet Szabó Zsuzsanna, az Uzsoki Utcai Kórház Intenzív Osztályának vezetője, amiért november 13-án egy trolibuszvezető a beavatkozásával megmentette egy 18 éves lány életét. Vaskó Sándornak aznap az utasai szóltak, hogy a lány rosszul lett a 77-es trolibuszon, az ő járatán.

„Hátramentem, megnéztük, hogy van-e pulzusa, légzése – ekkor még volt. Egy utas közben már hívta a mentőket is, én pedig lehúztam az áramszedőket és értesítettem a forgalomirányítást. Az utasok leszálltak, csak hárman maradtak a járművön, akiktől nagyon sok segítséget kaptam. Ugyanis észleltük, hogy a hölgy már nem lélegzik. A stabil oldalfekvésből ekkor hanyatt fektetve azonnal megkezdtem a mellkaskompressziót. A mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat” – mesélte, a trolibuszvezető, mi történt a mentők érkezéséig. Kiderült, hogy a lány hirtelen szívhalál miatt esett össze, olyan veleszületett szívelégtelenségben szenved, amelyről november 13-ig nem is volt tudomása.

(A Magyar Narancs nyomán)