Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Letiltotta a Facebook a világ legnagyobb oltásellenes oldalát

2019. június 11. 12:58 - szerző: Unyatyinszki György

Bár az összeesküvés-elméletekben hívők számára inkább a cenzúra megtestesülése, ám mégiscsak üdvözítő, hogy több év után letiltotta a Facebook a Natural News Facebook-oldalt, amely folyamatosan kampányolt a védőoltások ellen.

Az oldalnak több mint 3 millió követője volt, és nem csak azt az abszurdumot terjesztették, hogy a védőoltás a gyerekeknél autizmust okoz, hanem hajlamos volt más kitalált történetek terjesztésére – írja az Index. Jellemző volt a szélsőséges politikai tartalom is, de főleg a hivatásos orvoslás igazolt eredményeit kérdőjelezte meg az oldal. Az oltásellenes kampány következtében ezres nagyságrendben betegednek meg gyerekek főleg kanyaróban az Egyesült Államokban, de

Franciaországban is nagy probléma a hülyeség terjedése, ott 2011-ben már 15 ezer kanyarós megbetegedést regisztráltak.

Az oldalt egy bizonyos Mike Adams hozta létre, aki azt hitette el magáról, hogy kigyógyította magát a cukorbetegségből – a betegséget kezelni lehet, valójában gyógymód nincs.

Tudományosan igazolt, hogy amennyiben a lakosság 95 százaléka rendelkezik oltással, az olyan fokú "nyájimmunitást" eredményez, ami védelmet jelent az oltatlanok számára is. Emiatt sokáig úgy tűnt, hogy az oltások be nem adásának nincs következménye, de a nyájimmunitás 89 százalékra való csökkenése Franciaországban a fentebb idézett következményekkel járt.

A közelmúltban az Alkotmánybíróság megerősítette, hogy elveheti a gyámhatóság annak a szülőnek a gyerekét, amelyik nem adatja be a szükséges védőoltásokat a gyerekének, ugyanis az kiskorú veszélyeztetésének minősül. Az oltásellenesség problémájáról, következményeiről, az AB döntéséről ide kattintva olvashatnak összefoglalót.