Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Dalt írt a koronavírusról Leslie Mandoki, alaposan kiosztja benne a spekulánsokat

2020. április 3. 16:31 - szerző: 168 Óra

„Hosszú és nehéz lesz ez az év, mivel egy sötét, félelemmel teli gödörbe zuhanunk épp” – énekli angol nyelven legújabb dalában Leslie Mandoki az Origo beszámolója szerint. A koronavírus-járvány ihlette dal címe „Köszönöm”, ami az emberekért dolgozó orvosoknak, nővéreknek, rendőröknek, hétköznapi hősöknek szól, a bolti eladóknak, akik nem maradnak otthon, miközben mindenki másnak viszont maradnia kell.

Mandoki a dalban ugyanakkor 

kiemeli a járvány alatt is a tőzsdén hasznot lesők álságos munkáját,

akik dollármilliárdokat keresnek a világjárványon. „Rossz időben és rossz helyen sokan eltévelyedtek, az esélyeket lesték, így lett a himnuszuk a nyerészkedés.” – szól ez a rész az Origo saját fordításában. Mándoki a honlapján egyébként részletesebben is kifejti a témát, ott arról értekezik, hogy szintén a spekulánsok kapzsisága miatt van, hogy most például Olaszországban és Németországban nincs elég kórházi betegágy az intenzív osztályokon. „Az elmúlt két évtizedben a helyi kórházakat részvénytársasággá alakították és a kórházi ágyak számát csökkentették, most pedig emiatt hiányzik az az ellátási kapacitás, amire sürgősen szükség lenne” – írja.