Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Mindjárt elolvadunk: így néz ki a Debreceni Állatkert hathetes leopárdmacska-kölyke

2020. április 9. 19:45 - szerző: 168 Óra/MTI

Így néz ki a Debreceni Állat- és Növénykert hathetes leopárdmacskája (Prionailurus bengalensis):

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A debreceni állatkert a koronavírus-járvány miatt támogatói belépőjegy megvásárlására buzdítja az érdeklődőket. Az online kapható jeggyel nemcsak az állatkert fennmaradását támogathatják, hanem belépőjegyként is felhasználható az újranyitást követő egy éven belül – jelentette az MTI.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
2013. szeptember 8.

Radír lett a tapír

Az egyelőre anyja gondoskodását élvező kis kandúr szépen cseperedik – immár 660 grammot nyom –, és a mai napon megkapta élete első oltását is. Az országban kizárólag Debrecenben  gondozott leopárdmacskák immár négyfős családját Kisragadozó-házunkban tekintheti meg a nagyérdemű az újranyitás után. 

Természetes élőhelyének szűkülése és az illegális kereskedelem miatt a leopárdmacska szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok Vörös Listáján és a Washingtoni egyezmény (CITES) függelékében – olvasható az állatkert Facebook-oldalán.