Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Elítélték azt a hajdúsámsoni nőt, aki légycsapóval verte hároméves gyerekét

2020. január 21. 12:49 - szerző: 168 Óra

Egy év két hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki tavaly légycsapóval ütötte hároméves gyeremét, mert nem fogadott szót. A vádlott a mai előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, lemondott a tárgyalásról, és mivel az ítéletet az ügyészség, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerős. A büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.

A nő azután költözött el a gyerekükkel az élettársától, hogy megromlott a viszonyuk, ezután pedig rendszeresen ingerült és türelmetlen volt. Tavaly júniusban a gyerek kiborította a vacsoráját, amin a nő felhúzta magát és a műanyag légycsapó nyelével legalább 15-20-szor megütötte. A gyerek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Dr. Gulyás Csilla bíró az ítélet indokolása során elmondta, hogy az anya a bántalmazással a szülői felügyeleti jogából eredő nevelési kötelezettségét súlyosan megszegte, a kiskorú gyermeke testi, értelmi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. Hangsúlyozta, hogy a nevelés eszköze nem lehet fizikai vagy pszichikai bántalmazás, amely ennek ellenére gyakran előfordul. A bíróság súlyosító körülményként értékelte az ilyen bűncselekmények elszaporodottságát, ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott beismerő vallomást tett, megbánó magatartást tanúsított, az apával és a gyermekével a kapcsolatát rendezte és a szülői felügyeleti jogot közösen gyakorolják.