Las Vegasban újra feltaláltak valamit: a moslékot

2019. augusztus 24., 18:15

Szerző:

Új megoldást választott Las Vegas egyik legismertebb kaszinóit és hotelit működtető lánc, a MGM Resorts International, hogyan kezeljék az érdekeltségeikben keletkező elképesztő mennyiségű élelmiszermaradékot – írja amerikai sajtóhírek alapján a nuus.hu. A szállodákban és kaszinókban a megmaradt élelmiszer 10 százaléka automatikusan a szemétben végezte, ezt próbálják fenntartható módon kezelni.

  • A fogyasztható ételeket lefagyasztják és hajléktalanszállóknak adják
  • Az emberi fogyasztásra nem alkalmas maradékot sertéstelepekre szállítják.

Ezt a felhasználást meglepően kevesen alkalmazzák az Egyesült Államokban. Pusztán az emberi élelmiszer és az állati takarmány előállítása jelentős környezetterhelést jelent, de az emberi maradék pazarlása döbbenetes mértékű, ezen próbálnak meg javítani most Las Vegasban.