Kürtöskalácsozó nyílt India egyik legnagyobb városában

2019. augusztus 21., 09:04

Szerző:

A hétmilliós indiai Csennaiban egy hete megnyílt a város első kürtöskalácsozója. A vállalkozás Kurtos Madras néven fut (Csennai régi neve Madrász), és egy 27 éves háziasszony Saira Shafi alapította – írja a Hindu című lap nyomán a G7.

Saira egy magyarországi nyaralás után döntött úgy, hogy megnyitja kürtöskalácsozóját. – Budapesten próbáltam ki először, és különösen a csokis ízlett. Soha nem ettem korábban ehhez foghatót. Tudtam, hogy Csennaiba kell hoznom – mondta.

A sütőt először egy indiai céggel gyártatták le, de az pár hétnél tovább nem bírta. Ezért inkább Magyarországról importáltak egyet. Az asszony és segítője, egy profi szakács, elsőre 172 különböző ízesítést írt össze, ezt szűkítették le végül tizenegyre.

A csapat
Fotó: Facebook/Kurtos Madras

A magyarországi ízvilágától meglehetősen távol álló kombinációkat állítottak össze. Négy sós és három salátás típust is árulnak, van például

csilis vagy teriyaki csirkés, spenótos-kukoricás és szárított céklás is.

A kürtöskalács évekkel ezelőtt több külföldi városban megjelent, például New Yorkban vagy Torontóban, és már Sanghajban is kapható a szezámos-algás változata.

Tegnap 14:44

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.