Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Egy év négy hónap felfüggesztettet kért az ügyészség az áramlopással vádolt Kozsóra

2020. február 13. 14:03 - szerző: 168 Óra

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Pesti Központi kerületi bíróságon a nagyobb értékre elkövetett lopással és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítással vádolt Kocsor Zsolt, azaz Kozso pere – írta a 24.hu.

Annak idején Kozsó teaházának volt üzletvezetője jelentette fel a zenészt az ELMÜ-nél. Azt állította, hogy varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája.

Sőt, akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot.

Az ügyészség végül nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat a teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben. A vádirat szerint a vádlott egy eddig ismeretlen személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája plombáját eltávolítsa, s annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza.

Kozso a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést és a jogellenes áramvétellel összesen

1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak 2013 áprilisa és 2016 áprilisa között.

Ebből mindössze 25 ezer forint térült meg.

A kerületi ügyészség 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a zenészre abban az esetben, ha már az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Kozsó azonban tagadta a bűnösségét.