Egy év négy hónap felfüggesztettet kért az ügyészség az áramlopással vádolt Kozsóra

2020. február 13., 14:03

Szerző:

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Pesti Központi kerületi bíróságon a nagyobb értékre elkövetett lopással és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítással vádolt Kocsor Zsolt, azaz Kozso pere – írta a 24.hu.

Annak idején Kozsó teaházának volt üzletvezetője jelentette fel a zenészt az ELMÜ-nél. Azt állította, hogy varázslatosan visszafelé pörgött a Zöld Teknős Barlangja villanyórája.

Sőt, akkor is volt áram, amikor lecsapták az összes biztosítékot.

Az ügyészség végül nagyobb értékre elkövetett lopás és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítás miatt emelt vádat a teaházat üzemeltető cég ügyvezetőjével szemben. A vádirat szerint a vádlott egy eddig ismeretlen személyt rábírt arra, hogy a vendéglátóhely hitelesített villanyórája plombáját eltávolítsa, s annak a számlálóját visszatekerje, majd hamis zárópecsétet szereljen rá vissza.

Kozso a mérőóra állását nem jelentette be, az éves leolvasás időpontjában a szolgáltató munkatársainak nem biztosította a személyes ellenőrzést és a jogellenes áramvétellel összesen

1,75 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak 2013 áprilisa és 2016 áprilisa között.

Ebből mindössze 25 ezer forint térült meg.

A kerületi ügyészség 1 év 4 hónap 3 év végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a zenészre abban az esetben, ha már az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Kozsó azonban tagadta a bűnösségét.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.