17 évesen 294 kilót nyom Géza, már csak egy műtét segíthet rajta

2020. június 4., 17:02

Szerző:

17 évesen 294 kilogrammot nyom Rácz Géza. Azért ennyit, mert az utóbbi három hónapban sikerült 20 kilótól megszabadulnia. A pándi fiatalember álma, hogy miután elérte a 130 kilogrammos álomtömeget, egy speciális műtéttel végleg megszabadítsák az életét megnyomorító problémájától.

„A műtét során az orvosok elmondása szerint a gyomrom 80 százalékát kell eltávolítani. A társadalombiztosítás a beavatkozást nem fedezi, ezért arra két és fél millió forintot kell összegyűjtenem" - magyarázta a Borsnak a fiatalember.

A kamasz az úgynevezett Prader Willi szindrómában szenved, aminek következtében az agya nem képes jelezni a jóllakottság érzését. Ezáltal bármennyit eszik, folyamatosan késztetést érez az étkezésre.

 

 

„Rájöttem, hogy ebből a testből csak Isten gyógyíthat ki. Néhány hónappal ezelőtt megtértem és megkeresztelkedtem. Előtte teljesen kilátástalannak éreztem az életemet és többször is megpróbáltam felvágni az ereimet, hogy megszabaduljak az állandó fájdalmaimtól. Egyelőre képes vagyok járni és ha kedvem tartja, akár bokszolni is, de néhány percnyi mozgástól kifáradok" – ecsetélte állapotát a lapnak Géza.

Géza családja 74 ezer forintból él, miközben a fiúnak előírt diétás étrend önmagában is 150 ezer forintba kerül– tette hozzá mindehhez a fiú édesanyja.

14:36

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a műkődés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába. Mutatjuk!

 

13:18

Erős vérzés a menstruáció alatt? Köztes vérzés?? Ezekről elsőre azt gondolhatnád, hogy csak apróságok, amik a legtöbb nővel előfordulnak, azonban akár a méhnyakrák tünetei is lehetnek.