Belerokkant a gyászba Koós János özvegye

2019. szeptember 16., 13:47

Szerző:

Úgy érzi, tönkre megy a nem múló fájdalomban Koós János özvegye. Dékány Sarolta önkéntes száműzetésben éli a napjait,úgy néz ki, képtelen kiheverni párja, a márciusban tragikus hirtelenséggel elhunyt énekes elvesztését – írja a Blikk.

Nem mozdul ki a házból, hiába hívják a kollégák, a barátok bárhová, s a családja is hiába próbálja jobb kedvre deríteni. Sarolta a Blikknek elárulta, ugyan már elmúlt fél év élete párjának halála óta, ám a fájdalma, a hiányérzet mit sem csökkent. Csak felkel reggelente, tesz-vesz a lakásban, ebédel, takarít automatikusan, megszokásból, éli a mindennapokat, de igazából semmihez sincsen kedve.

„Hiába is hívnának színházba vagy csak sétálni a barátok, erre még nem állok készen. Csak Janihoz megyek ki időnként a temetőbe. Nem köt le a tévé, az olvasás, semmi nem vigasztal. Délután jönnek a gyerekek, elvisznek magukhoz, de még onnan is hazavágyom" – mondta az özvegy, aki bevallja, hiába telnek a hónapok, nincsen jobban, a fájdalma nem csitul. 

Fotó: Youtube

„Mi az éjjeleket és a nappalokat is együtt töltöttük majdnem ötven évig.

Hiába mondják, hogy idővel jobb lesz, nekem nem jobb, még most is beleszakad a szívem, ha rá gondolok

– mondta a veszteségéről Dékány Sarolta, akin külsőleg is nyomot hagyott kedvese elvesztése: belefogyott a gyászba – írja a lap.

Koós Jánost márciusban ebben a cikkben búcsúztattuk el.

 

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.