Megtalálhatták a 2 millió dollárt érő kincsesládát, amelyért többen az életüket adták a Vadnyugaton

2020. június 9., 13:29

Szerző:

Valaki megtalálta a kincsesládámat - jelentette be Forrest Fenn, a 89 éves amerikai műkereskedő, aki 2010-ben megjelent, A Vadászat izgalma című önéletrajzához a könyvkiadás történetének legsikeresebb könyvpromócióját találta ki – írja a 444.

Fenn a könyben írta meg, hogy a régi Vadnyugat kalandjainak megidézése végett fogott egy bronzból készült kincsesládát, amibe aranyrögöket, aranyport, drágaköveket, antik aranyszobrokat és más kincseket pakolt durván 2 millió dollár értékben, és elrejtette valahol a Sziklás-hegységben, Új-Mexikótól északra, de Kanadától délre, 1500 méteres magasságban. A kötet több pontján elejtett pár utalást is.

Az akció sikerét jelzi, hogy becslések szerint 100-350 ezer ember kereste a kincset hosszabb-rövidebb ideig az elmúlt tíz évben.

Négy vagy öt ember dokumentáltan a láda keresése közben halt meg, köztük egy pap.

Fenn 2017-ben annyit elárult még, hogy a kincsesláda olyan helyen van, amit egy nyolcvanéves ember is meg tud közelíteni, története szeint a ládát eredetileg egyfajta sírnak, a saját hamvai nyughelyének szánta, ugyanis veserákja volt. A kincskeresős játékot elmondása szerint azután találta ki, hogy a ládát elrejtette, de a rákból nagy meglepetésére felgyógyult.

A szerző az elmúlt tíz évben azzal tartotta ébren a lázat, hogy időről időre bejelentette, milyen új kincseket dugott a ládába. 

Sokat persze egy pillanatig sem hitték el, hogy a kincs létezik. Sokan most sem, Fenn ugyanis eddig nem volt hajlandó bemutatni azt a fotót, ami igazolná, hogy a szerencsés kincsvadász tényleg az ő ládáját találta meg.