Megverték és kifosztották az utasai Ausztriában, 300 kilométert gyalogolt hazáig a dégi villanyszerelő

2019. július 13., 16:45

Szerző:

A regénybe illő történet múlt szombaton kezdődött, amikor egy családdal szívességből elindult Dégről egy 350 kilométerre lévő ausztriai településre. Ám az úti cél előtt úgy hatvan kilométerrel lerobbant a kocsija.

– Ötvenezer forintot kaptam tőlük, amiből többször is tankoltam és a pályamatricákat is megvettem. A leállás után a telefonommal taxit hívtak, és közölték, nem kapom vissza, csak ha fizetek nekik húszezret. Amikor mondtam, hogy már nincs nálam annyi,

kaptam egy hatalmas ütést az arcomba

– emlékezett vissza a Borsnak az idegen nyelveket nem beszélő, 38 éves férfi, akit végül iratok, pénz és telefon nélkül hagytak magára.

Végül sikerült beindítania a kocsiját,  de Bécs közelében végleg lerobbant a Suzukija. Másnap fél liter vízzel, gyalog indult haza. Nagy sokára át is jutott a határon, de enni szinte semmit nem tudott. Győrnél egy árokban talált rozoga biciklivel folytathatta útját. Bodajknál egy kamionos ismerőse észrevette, és értesítette a családját. De Székesfehérvár közelében megint megbüntették a rendőrök, mert nem volt rajta sárga mellény:

50 ezres bírságot kapott, pedig a rendszerben látták, hogy eltűntként keresik.

A családja végül megérkezett Károlyhoz. Az utolsó 35 kilométer már nem ment volna neki. A férfi szeretné visszahozni a kocsiját, ehhez minden segítséget örömmel venne.

Az ELLE Decoration legfrissebb lapszáma a tavasz, a hamisítatlan stílus és a ránk váró élmények tökéletes keveréke. Különleges kalandozásunk során a designújdonságokat éppúgy útba ejtjük, mint a legfelkapottabb szállodákat és legvonzóbb enteriőröket. Mert a világ inspiráló!