Kétgyermekes családanyát lőtt arcon a szombathelyi trafikrabló

2018. november 21. 18:37 - szerző: 168 Óra

Szerdán délelőtt rendőrök fésülték át a környéket a szombathelyi Penny áruház mellett: a dohányboltba előző éjjel rabló érkezett, „fegyvernek látszó tárggyal".

112.hu információi szerint 21.40 körül lépett be egy férfi a dohányboltba. Az üzletben dolgozó eladónő éppen söpört. Köszönt a férfinak, akiről azt hitte, hogy vevő, de amikor felnézett, akkor látta, hogy maszkot visel. A férfi benyúlt a kabátja belső zsebébe és elővett egy maroklőfegyvert. „Add a pénzt!" – üvöltött rá a nőre, aki higgadtan válaszolt, hogy rendben van, hátra kell mennie érte a pult mögé. A férfi ekkor közelről, indokolatlanul meghúzta az elsütőbillentyűt és gáz-riasztófegyverével arcon lőtte a nőt.

A kétgyermekes eladónő menekülni próbált, mire a rabló megrúgta, majd ismételten „rálőtt" a nőre, aki ekkor már háttal volt neki. Nem tudni, hogy elvitt-e el valamit a férfi.

Az eladónőt kedden éjszaka kórházba szállították, ma délelőtt elhagyhatta az intézményt. Nem szenvedett súlyos sérülést, de egyelőre még nem tudja, visszamegy-e dolgozni a dohányboltba.

Az elkövető 40-50 év körüli, körülbelül 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kapucnis fekete bőrkabátot, kötött sapkát, piros-fekete színű álarcot, kék farmert és barna munkavédelmi bakancsot viselt.