Kétezermilliárd eurót talált a bankszámláján, pedig nem is Mészáros Lőrincnek hívják

2018. február 13. 15:43 - szerző: 168 Óra

Luc Mathieux, a belgiumi Dinant városának egyik lakosa múlt héten joggal hihette, hogy a világ leggazdagabb emberévé vált, írja a Le Figaro nyomán a 24.hu.

A férfi február 7-én vette észre bankszámlakivonatán, hogy valaki

2000 milliárd eurót utalt át a számlájára.

A csoda azonban csak átmeneti volt, mert mint kiderült, az illető csalás áldozata lett.

„Nem olyan rég feliratkoztam egy honlapra, ahol a regisztráció során meg kellett adnom a hitelkártyám adatait. Amikor észrevettem, hogy havonta 34.9 eurót levonnak a számlámról, meg akartam szüntetni az előfizetést" – mesélte Mathieux, aki ezután jobban megvizsgálta a beérkezett 2000 milliárd eurós tranzakció adatait és észrevette, hogy az utalást kezdeményező számlaszáma megegyezik az érintett webhelyével. Ekkor döntött úgy, hogy letiltja a kártyáját és figyelmezteti a belga bankszektor csalási osztályát.

A részleg nem tudott neki magyarázatot adni a jelenségre.

A férfi számláján mára a régi számok szerepelnek, de még mindig rengeteg megkeresést kap. „Amikor kiposztoltam a történetet a Facebookra, nagyon sokan írtak rám, köztük barátok és olyanok, akiket nem is ismertem. Bár már tény, hogy hiba csúszott a rendszerbe, a helyiek még mindig azt hiszik, hogy meggazdagodtam!" – zárta a meghökkentő árulta el.