Két tojásért akarta megölni a 80 éves nénit a beszilvázott tinédzser Rápolton

2018. október 18., 11:37

Szerző:

A vádirat szerint a fiatalkorú fiú idén augusztus közepén egyik nap a rokona uborkaföldjén dolgozott és közben több pohár szilvapálinkát is elfogyasztott. A munka végeztével bemászott a szomszédban lakó 80 éves néni udvarára, akitől tojást kért azzal, hogy ha nem ad neki, akkor megöli. A sértett felszólította a vádlottat, hogy hagyja el az udvart, aki a kerítésen keresztül távozott is, de néhány perc múlva visszatért.

Ekkor már egy 80 centiméter hosszúságú lécet tartott a kezében, és ismét felszólította a sértettet, hogy adjon neki tojást.

Az idős néni ekkor sem teljesítette a vádlott követelését, sőt közölte, hogy hívni fogja a rendőrséget. A vádlott erre felhagyott cselekményével, és elhagyta a helyszínt.

A még büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben az ügyész azt indítványozta, hogy a bíróság javítóintézeti nevelést alkalmazzon – írja az Ügyészség.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.