Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Kátyúba hajtott a mentőautó, a betegnek helyreállt a szívverése

2019. április 22. 10:40 - szerző: Ágoston Zoltán

Valószínűleg egy kátyú mentette meg annak az 59 éves férfinak az életét, akinek munka közben elkezdett kétszázzal verni a szíve, és mentőautó rohant vele kórházba az Egyesült Államokban, a Nebraska állambeli Gretnában. Úgy tűnik, nemcsak Magyarországon kell holdbéli tájat idéző krátereket kerülgetni az utakon, a mentőautó pedig éppen versenyt futott az idővel, amikor húsz percre, még több mint tíz kilométerre a kórháztól belehajtott egy kátyúba. A mentőautót úgy megrázta a kis zuhanás, hogy a férfi szívverése egyik pillanatról a másikra helyreállt, és elkezdett normális tempóban verni – derül ki az  NBC2 News cikkéből

Fotó: Fogyasztóvédelem honlapja

Andrew Goldsweig, a Nebraska Medicine nevű egészségügyi központ orvosa az NBC2 Newsnak kérdésére azzal magyarázta az, hogy ritka, de a szakirodalom által ismert jelenség, hogy egy hatalmas rázkódás ilyen hatást gyakorol. A férfi nevét a hatóságok személyiségi jogi okokból nem hozták nyilvánosságra, és azt sem árulták el, hogy hol a valószínűleg életmentő kátyú hol fekszik.

(A 444 nyomán)