Beszökött a srác a szerelméhez a karanténba, megjöttek a szülők, kiugrott az ablakon, a rendőrök tolvajnak nézték és elkapták

2020. április 7., 14:16

Szerző:

A romániai Vaslui város egyik negyedében a bámészkodó lakóknak feltűnt egy fiatalember, amint éppen kimászik egy tömbház ablakán, majd egy ott lévő bolt tetején megáll és telefonálni kezd. 

Pont akkor ment arra egy rendőrautó is.

A rendőrök rögtön észrevették a tetőn billegő alakot, és hangosbeszélőn rászóltak, hogy ne mozduljon. Odakanyarodtak, kiugráltak a kocsiból és felszólították a legényt, hogy másszon le.

Az igazoltatáskor azonban kiderült, hogy az illető  nem tolvaj, csak szerelmes:

a barátnőjéhez surrant be, ugyanis a lány szülei tiltják a kapcsolatukat.

Csakhogy a szülők váratlanul betoppantak, és fiúnak  nem volt ideje a szekrénybe vagy az ágy alá bújni: kimenekült az ablakon.

A karantén-előírást megszegő fiatalembert 2000 lejre (cca 140 ezer forintra) büntették – osztotta meg a romantikus történetet a kolozsvári Főtér.

A zsálya egy hosszú és izgalmas történettel bíró ősi gyógynövény. Idehaza a legtöbben fűszerként ismerik, de a Földközi-tenger térségében őshonos, strapabíró növény sokkal több egy kedvelt ételízesítőnél. Gyakran a „halhatatlanság füveként” is emlegetik.